top of page

MEER ENERGIE, MOEITELOOS LEVEN

Wat doet het met je als mensen commentaar op je hebben? Als ze zeggen dat je iets niet goed hebt gedaan? Of als ze niet snappen waarom je doet zoals je doet... Raakt het je of kun je het naast je neerleggen?

Voor een HSP kan dit erg hard binnenkomen. Vooral als je weet dat je intentie anders was dan hoe het werd opgevat...


Wat ik soms lastig vind, is om dit zichtbaar te maken. Ik heb de neiging het binnen te houden, zelfs als ik het gevoel heb dat mij onrecht wordt aangedaan.

Dit gebeurt vooral wanneer ik me begeef in een gezelschap waarin ik me niet prettig voel en mensen een 'andere taal' spreken. Ik voel me dan niet begrepen en word naar beneden getrokken....


Inmiddels weet ik van mezelf, dat als ik er niets mee 'doe', het in mijn rugzak komt te zitten... ik blijf erover malen en dat kost mij veel negatieve energie. Dus heb ik keuzes:


- ik laat mijn binnenkant aan de buitenkant zien.. Niet in het verwijt, maar in wat het mij deed toen ik dit verwijt kreeg...

- ik stap zo snel mogelijk uit de situatie en creëer een time out voor mezelf. Ik kan dan bepalen wat ik met deze opmerking doe en of ik er met mijn gedachten extra (negatieve) voeding aan wil geven of hem wil skippen.

- ik sla de ervaring bewust op en probeer een volgende keer deze valkuil te vermijden.


Ik ben ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor mijn energie. Ik bepaal wat ik doe met mijn ballast... Als HSP heb ik de neiging alles te dragen. De pijn, het verdriet, de ballast en de energie die niet van mij is. Die last mag ik afleggen en dat doe ik door heel goed voor mezelf te zorgen....

Dit gaat niet vanzelf... Het is een proces; een proces van zelfacceptatie en bewustwording. Maar de beloning is groot: meer energie en moeiteloosheid in je leven!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page